Založ si blog

Nebuďte naivní – svet to za vás nevyrieši . ..

Naivnosť je vlastnosť ľudí podceňovať určité fakty  okolia, danej situácie či človeka. Pritom nepreverí si všetky dostupné informácie a „naivne“ ľahko  uverí a myslí si že je všetko v najlepšom poriadku. Veľa takýchto ľudí býva oklamaných, zneužitých dobehnutých a to iba na základe  toho, že títo naivní ľudia veria v dobro sveta.

Ako ich teda nazvať? Naivkovia, naivici ?? Lebo určite ako by dnes niekto povedal aj toto je diagnóza- naivity.

Naivní ľudia by sa dalo povedať sú zmýšľaním v podstate dobráci. Povedal by niekedy naivný človek druhému že mu ochotne pomôže zadarmo? Alebo že ti ochotne požičia peniaze a pritom nemusí byť on tak isto vo veľmi dobrej situácii. Alebo vie niekto tak ľúbiť a odpúšťať chyby druhým ako naivný človek ?? Povedal by som s istotou nie.  V týchto ľuďoch je niečo zázračné a vedia napriek všetkému odpúšťať dávať druhé tretie či štvrté piate šance napriek tomu, že si to dotyčný nezaslúži.

Svet naivných ľudí pritom nemusí byť až tak zlý. Niekedy sa mi zdá ako keby mali celý život ružové okuliare. Alebo že by mali len krátke vedenie a stále im niečo nedochádzalo ??  Faktom je, že títo ľudia žijú v akejsi bubline, ktorá akosi záhadne ignoruje všetko zlé a nemorálne v tejto dobe. Ako keby sa snažili si vštepiť do hlavy, že je všetko inak ako to vidia či počujú. Snáď možno povedať, že sú zhrození dnešným svetom a pohŕdajú dnešnou morálkou a snažia sa proti tomuto takto „naivne“ bojovať.

Sklamanie. To býva u týchto „naivikov“ najhoršie a najťažšie obdobie. Vytriezvenie sa.

Až vtedy im vlastne dôjde, že svet aký videli vlastne vôbec nebol ten pravý. Ba niekedy je najhoršie to, že títo ľudia si nikdy nepriznajú chybu a nikdy nevidia svet realisticky.

Snažme sa nebyť naivní voči svetu, voči sebe samým a vnímať svet v normálnych farbách, lebo len to dokáže človeka naozaj posunúť dopredu aj keď nie je všetko ideálne. Každý z nás už určite naivne bol oklamaný či sklamaný. Ale to nie je prehra, výhrou už je len to, že sme si to vedeli priznať pozbierať sa a ísť ďalej aj keď s otázkou: „prečo som bol taký blbec ?“

 

Náhody neexistujú

21.01.2015

V živote pomenúvame veľa situácii za náhodné alebo jednoducho náhody. No nie je to tak. Každá vec čo sa stane má svoj zmysel a opodstatnenie v našom živote. Je to možno pre niekoho divné, možno odvážne povedané možno trochu ako z rozprávky ale nemyslím si. V jeden krásny decembrový piatkový večer, ako vždy, som bol na pive s kamarátmi. Asi uprostred večera sa stretnem [...]

Umenie spájať

21.01.2015

Ako všetci vieme pred pár týždňami sa stal obeťou atentátu satirický denník charlie hebdo. Je mi úprimne ľúto a nie je mi vôbec jedno čo sa tam stalo. Každopádne každá vec má svoje ale a vo mne to vyvoláva viacero otázok. Tvorím už dlhšiu dobu či tým že píšem alebo hrám či kreslím, teda cítim že mám v sebe niečo umeleckého. Preto aj táto tragédia sa ma [...]

Music session . . alternatíva je inn

17.12.2013

E.Ullrich (1987) vyjadril kreativitu ako: schopnosť poznávať predmety v nových vzťahoch a originálnym spôsobom (originalita, nová kombinácia), zmysluplne ich používať neobvyklým spôsobom (flexibilita), vidieť nové problémy tam, kde zdanlivo nie sú (senzitivita), odchyľovať sa od navyknutých schém myslenia a nepojímať nič ako pevné (premennosť) a vyvíjať z noriem [...]

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

romik77

moj blog obsahujuci zvaca moje myslienky texty uvahy a podobne veci... proste ked sa niekedy pozastavim nad nejakym preoblemom... alebo sa len proste nudim xD

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 127192x
Priemerná čítanosť článkov: 1870x

Autor blogu