Založ si blog

. . . . nemocnica a. s.

Poslednú dobu ma dosť znepokojujú viaceré otázky. Ako to bude vlastne všetko vyzerať keď to napokon prepukne? Ako chce štát a nemocnice nahradiť tolko kvalifikovaných lekárov? Bude ešte adekvátna zdravotnícka starostlivosť?

 

Tieto otázky vo mne vyvoláva jedna skutočnosť a to je premena nemocníc ako štátnych podnikov na akciové spoločnosti. Neviem si vlastne ani dobre predstaviť ako to vlastne bude vyzerať, keď zrazu nemocnice budú patriť do rúk podnikateľov a súkromníkov. A čo viac, som nadmieru zvedavý ako to bude so sociálnymi poisťovnami. Bude vlastne občan ktorý si platí dlhé roky resp. celý život odvody do zdravotnej poisťovne vôbec môcť bezplatne (resp ako doteraz) dovliť zdravotnú starostlivosť?

Veď ide len o jednu vec a to podla mňa veľmi bezcharakternú. Zarábať peniaze na úkor zdravia občanov, nás všetkých. A s tým ja absoutlne nesúhlasím, a zrejme ani tí doktori čo podali žiadosť o prepustenie. Aký je to vlastne systém? Bohatí sa stanú bohatšími a chudobnejší ešte viac chudobnými. A to si už vážne neviem predstaviť ako to bude keď si niekto nebude môcť takúto starostlivosť dovoliť a bude nejak vážne chorý.

Vidím to aj u nás v meste ( Trnava) kde žijem. Máme plne novovybavenú nemocnicu ktorá by dokázala perfektne poskytnúť zdravotnú starostlivosť o mnoho pacientov veľmi kvalitne. Lenže je tu háčik.  Podnikatelia si zrejme všimli, že zdravotníctvo je veľký biznis. Ale ja to nazývam biznis a hazard so zdravím nás. Vyzerá to nasledovne: Podnikatelia si v podstate za babku prevzali niektoré oddelenia. Oddelenia, ktoré najviac vynášali, zriušili, pomohli tým zas kamarátom v susedných nemocniciach. Vďaka aj tomu nemáme napr. u nás lôžkové oddelenie pre rehabilitáciu a to najbližšie jev  Galante, ktorá je úplne prepchatá. Ďalej zrušili všetky procedúry ako cvičenie s chorým, resp ho neprimerane skrátili, zostali tak vlastne len oddelenia, procedúry, ktoré sú najviac obodované a dostávajú za nich najviac peňazí. ľudia sú tam otroci, ktorí robia za minimálne mzdy, nezastavia sa celý deň lebo ešte polku ich kolegov bolo prepustených. Môžu byť radi že majú robotu.

Tým som chcel povedať, že: človek bude pre každého takéhoto doktora len akýsi tovar, ktorý musí rýchlo predať, občan si ešte za to zaplatí nemalú sumičku.

NIE ĎAKUJEM!!…. nepotrebujem mať svoje zdravie v rukách businessmanov, ktorý vidia v ľuďoch len akýsi tovar, nie živú bytosť o kotrú sa treba adekvátne postarať…..

 

Informácie mám priamo od zdravotníkov v našom meste.

Náhody neexistujú

21.01.2015

V živote pomenúvame veľa situácii za náhodné alebo jednoducho náhody. No nie je to tak. Každá vec čo sa stane má svoj zmysel a opodstatnenie v našom živote. Je to možno pre niekoho divné, možno odvážne povedané možno trochu ako z rozprávky ale nemyslím si. V jeden krásny decembrový piatkový večer, ako vždy, som bol na pive s kamarátmi. Asi uprostred večera sa stretnem [...]

Umenie spájať

21.01.2015

Ako všetci vieme pred pár týždňami sa stal obeťou atentátu satirický denník charlie hebdo. Je mi úprimne ľúto a nie je mi vôbec jedno čo sa tam stalo. Každopádne každá vec má svoje ale a vo mne to vyvoláva viacero otázok. Tvorím už dlhšiu dobu či tým že píšem alebo hrám či kreslím, teda cítim že mám v sebe niečo umeleckého. Preto aj táto tragédia sa ma [...]

Music session . . alternatíva je inn

17.12.2013

E.Ullrich (1987) vyjadril kreativitu ako: schopnosť poznávať predmety v nových vzťahoch a originálnym spôsobom (originalita, nová kombinácia), zmysluplne ich používať neobvyklým spôsobom (flexibilita), vidieť nové problémy tam, kde zdanlivo nie sú (senzitivita), odchyľovať sa od navyknutých schém myslenia a nepojímať nič ako pevné (premennosť) a vyvíjať z noriem [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

romik77

moj blog obsahujuci zvaca moje myslienky texty uvahy a podobne veci... proste ked sa niekedy pozastavim nad nejakym preoblemom... alebo sa len proste nudim xD

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 126891x
Priemerná čítanosť článkov: 1866x

Autor blogu